Opakowanie makaronu tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć makaron i ostudzić. Pokroić 3-4 świeżych ogórków w kosteczkę. Do majonezu kętrzyńskiego dodać przyprawę tzatziki i ewentualnie trochę przeciśniętego przez praskę czosnku i tym powstałym sosikiem polać makaron i dobrze wymieszać. Schłodzić sałatkę na 2-3 godz.
Zazwyczaj używałam jogurtu naturalnego do sosu czosnkowego do tartellini jednak postanowiłam spróbować majonezu kętrzyńskiego by ocenić lepiej jego smak. Majonez ten jest odpowiednio słony i przepysznie smakuje. Nie lubię majonezów które smakują jak olej. Czasem niestety trafiłam na gorszej jakości majonez który smakował olejem . Majonez kętrzyński premium sprawdził mi si,ę idealnie w tej sałatce i super wkomponował się w nią smakowo. Polecam ten majonez ponieważ nie jest drogi a można go postawić śmiało na tej półce co majonez dekoracyjny Winiary i majonez kielecki.
Majonez ten kosztuje 3-4 zł. Dostępny jest w wygodnym poręcznym słoiczku 220g. W sam raz na sałatkę dla 4 osób :)
Największą zaletą tego majonezu jest to , że jego ważność przydatności do spożycia to 4 miesiące. Dzięki temu mam pewność , że to co podaję mojej rodzinie jest zdrowe i nie jest nafaszerowane konserwantami i innym tego typu wspomagaczami.
Podsumowując uważam ten majonez za bardzo smaczny , nie drogi i godny spróbowania. Szkoda , że można go upić w niewielu sklepach. Gdyby był dostępny np w Biedronce myślę , że bardzo wiele osób było by chętnych do jego zakupu.
Więcej o majonezach kętrzyńskich możecie przeczytać tutaj.
Dziękuję za możliwość przetestowania tego produktu.
Dziękuję za możliwość przetestowania tego produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz