Pieczywo ProBody jest pieczywem i obniżonej wartości węglowodanów a wyższej zawartości białka.
Kilka słów od producenta
Skład ProBody, czyli formuła Low Carb bez tajemnic!
Własności odżywcze ProBody wynikają z innowacyjnej receptury w skład której wchodzi m.in.:
- białko pszenne, mąka sojowa, śruta sojowa,
- składniki pełnoziarniste: pełnoziarnista mąka pszenna orkiszowa, zakwas z pełnego ziarna pszenicy orkisz,
- nasiona: siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, sezam,
- błonnik jabłkowy, otręby pszenne.
Pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
ProBody to idealny produkt dla diabetyków – dzięki jego właściwościom (niska zawartość węglowodanów i niski indeks glikemiczny) oraz wspaniałemu smakowi i parametrom organoleptycznym może być włączony do codziennej diety cukrzyków.
Chlebek jest obficie posypany ziarnami słonecznika , siemienia lnianego oraz sezamu.
Widzimy w jakiej formie musi być pieczony chlebek skoro ma taki kształt. Jest miękki i wilgotny w środku. Pysznie smakuje z wędliną.
Chlebek nie zawiera żadnych konserwantów . Wejdźcie na stronę ProBody i sprawdźcie czy pieczywo to jest dostępne w waszym mieście. Pieczywo jest warte swojej ceny i warto się pofatygować by ten chlebek wypróbować .
Gorąco polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz